Bachata

De Bachata is afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. In Nederland starten de meeste mensen met het leren van Bachata als ze de basis van de Salsa eenmaal te pakken hebben. Toch is het geen enkel probleem om zonder enige basis de Bachata te leren.

Binnen de Bachata zijn er diverse stijlen:

Bachata Dominicana
De oorspronkelijke Bachata is de Bachata Dominicana. Deze stijl staat vooral bekend om het snelle voetenwerk en het spelen met de muziek.

Bachata Moderna
In Nederland is nog altijd de Bachata Moderna het meest populair. Deze stijl wordt vooral in een zijwaartse beweging gedanst en combineert veel elementen uit de Salsa met de Bachata.

Bachata Sensual
Inmiddels is wereldwijd de Bachata Sensual in opkomst. Deze stijl is ontstaan in Spanje en in deze stijl worden veel elementen uit de Bachata Moderna gecombineerd met de Zouk.

Bij Salsa Emmen wordt voornamelijk les gegeven in Bachata Sensual en Moderna. Met name de Bachata Intermediate combineert deze beide varianten.

Met welke dansstijl moet je starten?

Natuurlijk is het helemaal aan jezelf te bepalen met welke dans je wilt starten. Over het algemeen starten mensen met het aanleren van de Salsa om vervolgens een van de andere stijlen erbij te leren. Toch is het ook goed mogelijk om meteen met een van de andere stijlen te beginnen of meerdere dansstijlen tegelijk te leren..